Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Kenny Burrell - 'Delilah' (Jazz Cat, 2007)
Opnamen: 1956

Het label JazzCat heeft de hand weten te leggen op een ware schatkamer aan prachtige opnamen uit de jaren vijftig (onder meer de bloeitijd van de hardbop), en brengt die met enige regelmaat opnieuw uit, niet speciaal als reissues van bestaande albums maar als compilaties.

Zo'n mooie nieuwe uitgave is 'Delilah', een selectie van stukken die gitarist Kenny Burrell in 1956 opnam met verschillende combinaties. We ontmoeten Tommy Flanagan en Horace Silver (piano), Paul Chambers, Oscar Pettiford en Doug Watkins (bas), Frank Foster en Hank Mobley (tenorsaxofoon), Kenny Clarke, Shadow Wilson en Louis Hayes (drums), en in één stukje ook de toentertijd wereldberoemde congaspeler Candido (Camero).

Negen stukken, met als uitschieters de titelsong (die de legendarische versie van Clifford Brown naar de kroon steekt), een sublieme vertolking van Silvers 'Nica’s Dream' (vooral bekend van de Jazz Messengers) en twee bluesthema's van Burrell zelf ('Fugue ’N Blues' en 'K.B. Blues'), eentje met Flanagan en eentje met Silver aan de piano. Het is genieten.

Deze recensie was eerder te lezen in HVT Magazine.

(Anoniem, 19.5.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.