Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Het leek North Sea Jazz wel
Mona Lisa Overdrive, zaterdag 26 april, SJU Jazzpodium, Utrecht

Met het volume van een rockband denderde Mona Lisa Overdrive over het publiek in de SJU heen. De twee sets, met name bekend materiaal van het gelijknamige debuutalbum van de band, vlogen voorbij en daarna had ik nog veel meer willen horen. Want wat is dit bandje goed bezig: zompige, vet aangezette, maar stiekem bijzonder complexe muziek die swingt, groovet, en wat al niet meer.

De ritmesectie van drummer Hans van Oosterhout en bassist Stefan Lievestro staat als een huis, waarover toetsenist Arno Krijger en gitarist Jesse van Ruller beurtelings soleren. Van Ruller doet qua smerig geluid (compliment!) niet onder voor het vette orgelgeluid van Krijger en maakt efficiƫnt, maar nooit overdadig, gebruik van zijn effectpedalen. Opvallend was de communicatie tussen Van Oosterhout en de rest van de band. De drummer leek de touwtjes in handen te houden en bepaalde hoe lang ieders solo mocht duren, om vervolgens de band moeiteloos naar een overgang te leiden.

Minpuntjes waren er ook: het al genoemde volume en een disbalans in het geluid, die vooral Lievestro's geluid deed verzuipen. Het toegestroomde publiek leek zich weinig aan te trekken van deze fantastische band en praatte de hele avond door de muziek heen. Het leek North Sea Jazz wel. Zonde.

Klik hier voor Maarten Jan Rieders fotoverslag van dit concert.

(Eric van Rees, 22.5.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.