Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Esra Dalfidan's Fidan - 'Colors' (Challenge, 2007)
Opname: 2006

Zangeres Esra Dalfidan werd in februari 2006 winnaar van het Nederlandse vocalistenconcours in Zwolle, maar is geen Nederlandse. Ze is in Duitsland geboren en opgegroeid, met een Turkse achtergrond. Maar ze is wel een beetje een pupil van het Nederlandse muzikale klimaat; ze studeerde vanaf 2001 aan het Amsterdamse conservatorium, waar ze vorig jaar zomer afstudeerde.

Ze debuteert nu als bandleider met een album met een internationale cast: haar band bestaat uit Tobias Klein (basklarinet), Franz von Chossy (piano), Sean Fasciani (bas) en Uli Geneger (drums). Wat voor muziek horen we? Een curieuze mix van jazz (in verschillende verschijningsvormen), vocale acrobatiek, en wereldmuziek met wortels in Oost-Europa en het Midden-Oosten.

Een belangrijke factor in het groepsgeluid is de basklarinet van Klein, die zoemend en knorrend zorgt voor extra kleuring. Ook niet weg te cijferen is het intrigerende pianospel van Von Chossy. Dalfidan zelf laveert stilistisch van het een naar het ander, op basis van (vooral) eigen teksten en composities. Ontroerend is het liedje 'Sen Gemez Oldun', een traditional van Azerbeidzjaanse origine.

Deze recensie was eerder te lezen in HVT Magazine.

(Anoniem, 4.5.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.