Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Sylvie Courvoisier – 'Lonelyville' (Intakt, 2007)
Opname: 2006

Pianiste Sylvie Courvoisier deed zich al gelden als zeer begaafd improvisator en interpretator van het werk van John Zorn, maar componeren kan ze ook, getuige de kamermuziek van de dubbel-cd 'Abaton'. 'Lonelyville' combineert op zeer overtuigende wijze alle disciplines waarmee Courvoisier zich bezighoudt. Je zou kunnen zeggen dat de integratie van 'modern klassiek' en 'jazz' een nieuwe dimensie heeft gekregen met deze cd.

Net als op de cd 'Last Exit' van haar echtgenoot Mark Feldman hoor je solo- en groepsimprovisaties, die onderdeel uitmaken van lange, uitgeschreven stukken muziek met terugkerende thema's en stemmingen. Met name het contrast in sfeer is een sterke kwaliteit van de muziek van Courvoisier. Er wordt dan ook moeiteloos geschakeld tussen snel, langzaam, hard en zacht. Met name de meditatieve stiltes op onverwachte momenten komen het hardst aan bij de luisteraar. Voor de jazzliefhebber tenslotte is er veel te genieten van het vuurwerk van de solisten: Mark Feldman (viool), Vincent Courtois (cello), Ikue Mori (elektronica) en Gerald Cleaver (drums).

Meer horen?
Op de MySpace-pagina van Sylvie Courvoisier kun je van deze cd het prachtige, meer dan tien minuten durende 'Cosmorama' beluisteren, plus een drietal stukken van andere albums. Klik
hier.

(Eric van Rees, 19.4.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.