Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nils Wogram's Nostalgia - 'Affinity' (Intuition, 2008)
Opname: 2007

Ik had het kunnen verwachten, maar het verraste me toch: de fantastische manier waarop trombone en hammondorgel met elkaar (kunnen) kleuren. Het bewijs wordt geleverd door de Duitse trombonist Nils Wogram op zijn nieuwe album 'Affinity', in samenwerking met organist Florian Ross en drummer Dejan Terzic.

Wogram werkte in zijn loopbaan al in tal van ambiances, van duet (met pianist Simon Nabatov) tot bigband (die van de omroep NDR), maar zelden zal hij zo'n fraaie combinatie hebben ervaren als deze keer. De warme trombonesound en het gloeiende geluid van het B3-orgel lijken wel voor elkaar bedacht te zijn; luister bijvoorbeeld naar het schitterende titelstuk.

Die Ross is zelf trouwens ook niet de eerste de beste, werkte met namen als Vince Mendoza, Bob Brookmeyer, Jim McNeely, Don Friedman, George Duke, John Scofield, Kenny Wheeler, Joe Lovano en Eric Vloeimans. Samen maken ze meeslepende, smeuïge muziek, vooral in donkere klankkleuren, maar wel met een hechte ritmische basis, mede met dank aan slagwerker Dejan Terzic.

Deze recensie was eerder te lezen in HVT Magazine.

Meer weten?
Op de
website van Nils Wogram zijn een drietal tracks te beluisteren van dit album: 'Affinity', 'Flashback' en 'Hope'. Tevens zijn hier twee stukken van Nostalgia's eerste cd 'Daddy’s Bones' (Intuition, 2004) te horen. Een recensie daarvan lees je hier.

(Anoniem, 26.4.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.