Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Triptych Myth - 'The Beautiful' (Aum Fidelity, 2006)

In mijn zoektocht naar muziek die onder het radarscherm van de traditionele muziekrecensenten valt, kan ik met plezier Triptych Myth aanraden, een trio van Cooper-Moore op piano, Tom Abbs op bas en Chad Taylor op drums, een pianotrio zoals je er zelden één gehoord hebt.

Er zijn wat meer vertrouwde benaderingen tussen zoals het eerste 'All Up In It' en het prachtige 'Frida K. The Beautiful', maar dan begint de vervreemding. In 'Trident' geeft de gestreken bas de lijn aan en geven piano en drums de ritmische ondersteuning, en dat is ook voor de rest van het album de grote kracht; dit is een echt en hecht trio, waar elk instrument op de voorgrond staat. Bas en drums hebben geen ondersteunende rol, maar staan samen met de piano op het creatieve voorplan. Ze geven mede de richting aan, nemen initiatief, en eisen de aandacht op, zonder dat het een kakofonie wordt.

En dat is de sterkte van dit album: het is vernieuwend, anders, maar toch sterk verankerd in blues, soul en traditionele jazz. 'Pooch' is in dat opzicht een mooi voorbeeld. Op een zachte basismelodie van de piano gaat Chad Taylor op drums plots geweldig tekeer, volledig in conflict met de piano, aanzettend tot een tempowisseling, maar toch valt alles terug op zijn pootjes. Een album om veel te beluisteren.

(Stef Gijssels, 11.3.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.