Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Hans Teeuwen, Sinatra en de mosterd
zaterdag 29 maart 2008, Dommelhof, Neerpelt

Hans Teeuwen weet waar Sinatra de mosterd haalde. In een volbezet Dommelhof zong hij zich gisteravond een weg door het American Songbook, of beter gezegd door het Sinatra Songbook. Ze kwamen allemaal voorbij: 'Angel Eyes', 'The Best Is Yet To Come', 'The Lady Is A Tramp', 'Come Fly With Me', 'Route 66' en andere. Snelle stukken en gevoelige ballades, Teeuwen liet ze allemaal goed smaken. Met zijn begeleidingsband met klinkende namen als saxofonist Benjamin Herman, gitarist Jesse van Ruller, de in het oog springende pianist Ruben Hein, bassist Kasper Kalf en drummer Joost Kroon had hij het slechter kunnen treffen!

Wat Teeuwen aan stem en intonatie soms tekort kwam wist hij door zijn persoonlijkheid, enthousiasme en bezieling ruimschoots te compenseren. Zijn choreografie en gepassioneerde vocale improvisaties droegen in belangrijke mate bij tot het succes van dit optreden. Hij wist zijn affiniteit met het erfgoed van Frank Sinatra oprecht over het voetlicht te krijgen. Organisatie Noorderlicht kan tevreden terugzien op dit geslaagde concert!

De VRT zal morgenavond op de Belgische televisie (en dit is geen 1 aprilgrap) in De Rode Loper een interview met Teeuwen en een deel van het concert uitzenden. Het programma begint om 18.10 uur.

(Cees van de Ven, 31.3.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.