Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Fascinerende samensmelting van strijkkwartet en bigband
Laetitia van Kriekens Big Bang, vrijdag 29 februari 2008, Paradox, Tilburg

Na een eerdere kennismaking met Laetitia's muziek vijf maanden geleden in Eindhoven was er nu een herhaling van haar 'Big Bang' in Tilburg. En wat voor een! Een bomvol en gretig Paradox nam kennis van haar interessant samengesteld orkest en haar dito repertoire.

Enige veranderingen in de bezetting waren de vervanging voor deze avond van Angelo Verploegen door diens excellente understudy Toon de Gouw en gitarist Peter Heynen. Deze laatste leverde met zijn persoonlijk geluid en coöperatieve spel een belangrijke bijdrage aan het groepsgeluid.

Zoals reeds eerder gememoreerd werd ook hier bevestigd welke mogelijkheden Van Krieken zich heeft verschaft met de samenstelling van dit orkest. Het organisch samensmelten van een strijkkwartet met een uitgedunde bigband weet zij magnifiek tot klinken te brengen in haar composities en arrangementen.

Mete Erker was Laetitia's concertmeester en initieerde in haar geest ontspannen de gebeurtenissen. Het programma was identiek aan haar concert in Eindhoven, maar de uitwerking ervan toch weer verrassend anders. Wat buiten kijf bleef was dat Van Krieken een componist is om te koesteren.

Het moet een hele toer voor haar zijn om dit orkest in stand te houden. Maar wel noodzakelijk voor de creativiteit en continu√Įteit van haar werk. Hopelijk weet zij dan ook in het nieuwe Muziek Centrum Nederland aan het Rokin in Amsterdam, de juiste etage, persoon en formulieren te vinden, beleidsmakers van haar bijzonderheid te overtuigen en noodzakelijke fondsen te verwerven.

Klik hier voor een fotoverslag.

(Cees van de Ven, 16.3.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.