Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Angelo Verploegen - 'Executive Lounge' (EWM Music, 2007)

'Lounge-gerelateerde grooves en geluid in een semi-akoestische setting', dat had trompettist Angelo Verploegen hier voor ogen. Voor een 'Carte Blanche' van het Bimhuis bracht hij de formatie samen die op deze cd te beluisteren is: Jeroen van Vliet (Fender Rhodes), Eric van der Westen (bas) en Jasper van Hulten (drums). Verploegen schreef een aantal nieuwe stukken en modelleerde ouder werk naar deze bezetting.

Deze cd is dik in orde en bevat uitstekend luisterwerk. Verploegen staat ook hier weer voor kwaliteit, zowel op bugel als op trompet. Een magnifieke instrumentbeheersing, trefzeker, fraaie toon en genoeg ideeën: het is allemaal op hem van toepassing. Maar ook de liefhebbers van het vermaarde Fender Rhodes-spel van Van Vliet komen hier volledig aan hun trekken. Zap maar eens naar 'Almost Summertime' voor een overtuigend bewijs!

Iedereen krijgt de ruimte op dit album om zich te profileren. Eric van der Westen doet dat met verve in 'Stone & Fire'. Jasper van Hulten heeft zelden het hoogste muzikale woord, maar heeft altijd wel de juiste sticks en brushes bij de hand om subliem werk te verrichten, waarvan akte.

'Get In Lane' en 'George Dilemma' zijn de stukken in medium tempo, de overige zes titels zijn sfeerstukken met een beduidend rustiger puls. De opnamen (Tafelberg Studio) zijn uitstekend en klinken analoog warm. De altijd actieve allround muzikant en producer Angelo Verploegen is er hier in geslaagd te unwinden en maakte een fraai, relaxed album met toegankelijke diepgang en veel melodie.

(Cees van de Ven, 8.3.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.