Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
E.S.T. - 'Live In Hamburg' (ACT, 2007)
Opname: 2006

Het fameuze Zweedse trio E.S.T., bestaande uit Esbjörn Svensson (piano), Dan Berglund (bas) en Magnus Öström (drums), gaf op 11 november 2006 een live-concert in Hamburg, en de feilloze registratie daarvan (gemaakt door de technici van de Norddeutsche Rundfunk) levert een belangwekkende dubbel-cd op met bijna 120 minuten bijzondere jazz.

De rode draad door de muziek van E.S.T. is sensitiviteit: de muziek van Svensson is een levendige vorm van impressionistische jazz. Het trio speelt tien redelijk lange stukken (het kortste is zes minuten, het langste bijna negentien), allemaal van eigen hand, en toont daarin een feilloos sfeergevoel. Daarbij blijft het, los van de lange, breed meanderende intro's door Svensson, steeds plezierig pulseren – de heren behouden in alles wat ze doen het contact met de verworvenheden van de jazzgeschiedenis.

Een goed voorbeeld is 'The Rube Thing', waarin de pianist bijna drie minuten neemt om dromerig uit te weiden, waarna bassist en drummer zich bij hem voegen en het onbedaarlijk (maar subtiel) gaat swingen. Prachtige muziek.

Deze recensie was eerder te lezen in HVT Magazine.

(Anoniem, 1.2.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.