Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
David Linx & Brussels Jazz Orchestra - 'Changing Faces' (Enja, 2007)

Een uitgave van het BJO, ditmaal met zanger David Linx in de hoofdrol. Vocale alleskunner Linx is op deze cd eigenlijk ook orkestlid, hij vocaliseert als een instrument. En daarbij leverde hij voortreffelijke compositorische en tekstuele bijdragen op deze cd. Buigzaam en klankenvol gaat hij zijn weg in en langs de melodielijn met groot stembereik en scatvermogen. Maar ook het BJO laat weer zijn beste kant zien en geeft fraai vorm aan de diversiteit van de arrangementen.

Linx' timing, frasering en verstaanbaarheid en improvisaties zijn adembenemend. Volstrekt uniek en een gelijke is nauwelijks te vinden. 'Bilhete', een compositie van Braziliaanse singer-songwriter Ivan Lins wordt als duet door Linx en Lins overtuigend gezongen. Naast Lins zijn ook Natalie Dessay en Maria Joao op deze cd te horen.

Variatie is er genoeg qua moods, ritmes en tempi. Om de schoonheid van deze cd optimaal te ondergaan is geconcentreerd luisteren essentieel, alleen dan zullen de creatieve subtiliteiten van David Linx en het BJO niet aan je voorbij gaan. Ook voor hen die vocale jazz afwijzen als zijnde niet echt relevant, is deze cd een aanbeveling. Geen gemakkelijke hapklare kost misschien, maar wel een cd die meer muzikale pareltjes in zich bergt dan je bij een eerste luistersessie zou denken.

Een andere opinie?
 • Klik hier voor Koen Van Meels recensie van dit album.

  (Cees van de Ven, 6.2.08) - - [naar boven]


  Lees verder in het archief...


 • Menupagina's:

  Redactieadres:

  Hoekstraat 1 B17
  3910 Neerpelt
  Belgiƫ
  (0032) 11747180
  (0032) 498788554

  Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
  Mail de redactie.