Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Victor Goines - 'Love Dance' (Criss Cross, 2007)

Niet alle jazz uit New Orleans staat met twee voeten in de traditie van King Oliver en Louis Armstrong. Een goed voorbeeld is de uit de onlangs zo zwaar geteisterde jazzstad afkomstige rietblazer Victor Goines, die zich in deze sessie een vaardige bopper toont. Wel eentje met een goed gevoel voor de jazztraditie.

Op tenor- en sopraansaxofoon en klarinet, ondersteund door een geroutineerd trio met Peter Martin (piano), Reuben Rogers (bas) en Greg Hutchinson (drums), speelt hij een plezierig swingende selectie van andermans en (vooral) eigen stukken. Hij brengt zelf trouwens ook routine mee; zo maakte hij bijvoorbeeld tussen 1993 en 2006 deel uit van de ensembles van en rond Wynton Marsalis in het Lincoln Center in New York.

Opvallend is de prachtige ingetogen klarinettoon die hij demonstreert in 'Love Dance'. Stralend middelpunt van het programma is een gedreven versie van Charlie Parkers 'Confirmation', dat hij ook op klarinet doet, en hoe curieus dat ook klinkt, hij komt er probleemloos mee weg. De uitsmijter is de elegante blues 'Home', die Goines laat horen als een mooie stilist op sopraan.

Deze recensie was eerder te lezen in HVT Magazine.

(Anoniem, 12.1.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.