Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Axel Hagen Quartet - 'As Long As There’s Music' (Baltic/Blue Jack, 2007)
Opname: 2006

Een mooi stukje internationale samenwerking, het kwartet van de Duitse gitarist Axel Hagen. Hij studeerde onder meer in Nederland, bij de pianoveteraan Frans Elsen, en die bezet hier de pianokruk. De ritmetandem vertoont een vergelijkbaar beeld: een Nederlandse veteraan op bas (Jacques Schols) en een veel jongere Duitse slagwerker (Peter Kahlenborn).

De vier spelen samen alsof ze dat elke dag doen en alsof er geen generatieverschil is, in een idioom dat we aanduiden als mainstream: een gematigd soort moderne jazz, gebaseerd op de bebop, met wat voelbare invloed van de periode die de naam 'cool' heeft gekregen, de glorietijd van mensen als pianist Lennie Tristano en saxofonist Lee Konitz.

De sessie levert geen uitgesproken verrassingen op, maar wel soepel swingende muziek, waarin de heren elkaar attent begeleiden en wederzijds inspireren. Het programma omvat wat standards (Gershwin, Ellington, Cahn, Weill), een stuk van Charlie Parker ('Segment') en twee weinig gespeelde titels van Tadd Dameron ('Smooth As The Wind' en 'The Scene Is Clean').

Deze recensie was eerder te lezen in HVT Magazine.

(Anoniem, 24.1.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.