Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Trio Bert Lochs - 'Mouth Pieces' (eigen beheer, 2007)

Direct al bij het eerste stuk van deze cd gaan de oren rechtop staan en blijven dat vervolgens. Trompettist Bert Lochs heeft een aangename toon, smeuïg volvet. Richting het Vloeimans-geluid, zo u wilt, maar daarmee houdt elke verdere vergelijking op, want Lochs heeft zelf voldoende eigenheid. Met een behoorlijke technische bagage is hij in staat om uitgebreid zijn zegje te doen. Als een kolibrie stijgt hij soms in de stratosfeer van zijn trompetregister, terwijl hij toch volledige controle over zijn spel behoudt.

Dit trio met Florian Zender (elekrische en akoestische gitaar) en Jasper Somsen (bas) klinkt transparant. De composities zijn van Lochs, met uitzondering van Charlie Chaplins 'Smile' en Somsens 'Lotus'. Laatstgenoemd stuk is een fraaie bijdrage en een showcase voor alle trioleden. Somsen heeft een basgeluid en intonatieprecisie waar je voor valt. Zenken is een sensitieve, subtiele gitarist met gevoel voor fraaie kleurtinten.

Een intrigerende cd met een speciaal 'petje af' voor Dirk Balthaus en Onno Witte voor de warm klinkende productie. Een repertoire waarmee het goed laid back genieten is. Maar als je te lang in dezelfde houding zit, zoek je toch verandering? Inderdaad, daarom zou een uptempo stuk, bijvoorbeeld in plaats van het wat uit de toon vallende 'Smile', de cd ten goede zijn gekomen. Nietemin blijft het raadzaam deze cd te kopen. Spijt zul je er niet van krijgen. Dutch Jazzmaster Ack van Rooyen heeft in de jaren 1985-1990, toen Lochs bij hem studeerde, goed werk verricht. Waarvoor dank!

Meer zien en horen?
 • Bekijk en beluister twee composities van het Bert Lochs Trio: 'Mouthpiece Safari' en 'The Piece', beide
      opgenomen op 4 november 2007 tijdens de 'Mouth Pieces' cd-tour.

  (Cees van de Ven, 3.12.07) - - [naar boven]


  Lees verder in het archief...


 • Menupagina's:

  Redactieadres:

  Hoekstraat 1 B17
  3910 Neerpelt
  België
  (0032) 11747180
  (0032) 498788554

  Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
  Mail de redactie.