Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Tony Overwater Kwintet - 'Kikker Heeft De Blues' (Jazz In Motion, 2007)
Opname: december 2006

Jazzmusici zijn soms ook gewoon vaders. Op dit album verenigt een aantal van hen (bassist Tony Overwater, trompettist Angelo Verploegen, rietblazer Maarten Ornstein, pianist Marc van Roon en percussionist Joshua Samson) die eigenschappen, door samen met verteller Nico de Vries verhaaltjes rond Kikker, de in brede kring geliefde schepping van Max Velthuijs, te verklanken.

Voor de jazzliefhebbers onder de meeluisterende ouders valt er tussen en achter de vertelling te genieten van de originele composities en arrangementen. Leuke muziek, met allerlei stilistische uitstapjes. Erg aardig: de hier en daar mysterieus rondfladderende klarinet van Maarten Ornstein, en de speelse percussie van Joshua Samson.

In het algemeen gaat het natuurlijk vooral om de tekst, die door Nico de Vries met overtuigende dictie ten gehore wordt gebracht. Of de doelgroep dit allemaal net zo leuk vindt als de gebruikelijke klassiekers (Berend Botje, Pippeloentje, dat soort kinderhelden) weet ik niet, ik denk dat het ze muzikaal boven de pet gaat, en dat ze op de momenten dat de jazzvaders de verteller aflossen snel hun aandacht verliezen – peuters en kleuters zijn snel afgeleid.

(Anoniem, 6.12.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.