Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Erik van der Luijt - 'Express Yourself' (eigen beheer, 2004)

Een eerdere kritische recensie van zijn cd '
Joyride' was de aanleiding voor deze bespreking van Van der Luijts eerste cd 'Express Yourself'. En dat is andere koek. Hier kun je kennismaken met de echte Van der Luijt als pianist en componist. Samen met Branko Teuwen (bas) en Victor de Boo (drums) zorgen zij voor een cd lang luisterplezier.

De composities zijn bovenmatig interessant en beklijven. Het fraaie toucher van de pianist is in 'Minor Changes' en 'Skyscape' goed waarneembaar. Onderkoeld en uitbundig klinkt het ultiem swingende 'Mucho Macho', waarbij zijn ferme linkerhand een belangrijke rol speelt, net als in 'Nostalgia'. Opvallend is de uitstekende geluidskwaliteit van deze opname.

Een van de mooiste vingerafdrukken van Erik van der Luijt qua compositie en spel vind je in diens 'My And My Guitar'. Zijn timing is zeker ook een van zijn sterke punten.

'Express Yourself' zal de liefhebber van pianotrio's zeker aanspreken en is dé referentie om de kwaliteiten van Erik van der Luijt te duiden. Van der Luijt op zijn beurt mag zich gelukkig prijzen met de uitstekende medemuzikanten die hem hier het juiste kader bieden.

(Cees van de Ven, 28.12.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.