Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Jazz Orchestra Of The Concertgebouw - 'Riffs ’n Rhythms' (JOC Records, 2007)

Eindelijk is er weer een nieuwe cd van dé Nederlandse big band verschenen. Na een hele tijd pr-stilte doet Angelo Verploegen, de nieuwe artistiek leider van het orkest, van zich spreken. Hij is voornemens deze big band weer volop in de kijker te plaatsen. Dat mag ook wel, want met deze live-opname uit het Bimhuis wordt overduidelijk wat voor een eminent orkest Henk Meutgeert al vele jaren onder zijn leiding heeft. Deze cd , met vele Meutgeert-originals geeft een goed beeld van de bijzondere compositorische gaven en arrangeerkwaliteiten van deze bescheiden musicus. Evenals het Brussels Jazz Orchestra uit België behoort deze big band tot de top van Europa.

Het orkest had in het Bimhuis een onbedaarlijke energie en wist tomeloos te swingen. Een afwisselend programma van ballads, medium- en uptempo-stukken dat bigbandliefhebbers aanspreekt. En omdat er zoveel individuele kwaliteit in dit orkest zit, is er ook veel te exploiteren. Ruud Breuls, Jesse van Ruller, Bert Boeren, Martijn Vink, Frans van Geest, Jan Menu, Sjoerd Dijkhuizen, Peter Beets, Jorg Kaaij, Jan van Duikeren, Allard Buwalda, Martijn Sohier: zij komen allemaal als solist voorbij op deze smakelijke cd. En met een langere speelduur of een tweede cd zouden ook de bandleden Juan Martinez en Erik van Lier nog als solisten zijn toegevoegd.

Bigband- en JOC-adepten kunnen twee vliegen in een klap slaan: de cd kopen en het orkest live ervaren. Het JOC gaat namelijk toeren langs een groot aantal podia.

Meer weten?
 • Klik hier voor de speelagenda van het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw.

  (Cees van de Ven, 18.11.07) - - [naar boven]


  Lees verder in het archief...


 • Menupagina's:

  Redactieadres:

  Hoekstraat 1 B17
  3910 Neerpelt
  België
  (0032) 11747180
  (0032) 498788554

  Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
  Mail de redactie.