Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Candy Dulfer - 'Candy Store' (Codaex/Heads Up, 2007)

De tijden van saxofoonwonderkind en spraakmakende eregast bij fenomenen als Prince, Arethe Franklin, Van Morrison en Maceo Parker liggen al geruime tijd achter ons. Candy Dulfer moet zich nu op haar eigen merites handhaven. Bij haar nieuwe label Heads Up kwam deze zomer haar tiende cd sinds 1990 onder eigen naam uit, en de vraag is dan of Candy's specifieke mix van funk, soul, jazz en R&B in dat niet geringe aanbod nog wel zo boeiend is.

Swingen doet het zeker, en Dulfers altspel wint nog steeds aan zelfbewustzijn, maar er zijn toch ook momenten dat je denkt 'Laat maar, dat weten we nu wel.' Als zo'n moment al in het tweede nummer valt, is er misschien iets mis. 'Summertime' dan maar eens proberen (track 6). Dat blijkt geen eigen visie op de Gershwin-klassieker, maar een 'gewoon' (eigenlijk saai) dancenummer met Candy als songwriter en solozangeres. Geen winst.

Dragende sidemen zijn Ulco Bed (gitaar), Thomas Bank (toetsen), Chance Howard (zang en bas). Er is een gastoptreden van de (in mijn ogen nogal overschatte) Trijntje van Oosterhout.

Deze recensie was eerder te lezen in HVT Magazine.

Meer weten?
  • Lees hier over het Amerikaanse succes van 'Candy Store'.

    (Anoniem, 14.11.07) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.