Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Joshua Redman - 'Back East' (Nonesuch, 2007)
Opname: 2006

De zoon van Dewey Redman brengt op dit album hommage aan Sonny Rollins' 'Way Back West', het eerste saxtrio ooit op plaat gebracht. Toen ik ze oplegde en de tonen van 'The Surrey With The Fringe On Top' hoorde, vreesde ik het ergste, maar ik ben blijven luisteren, en dat tot mijn eigen tevredenheid.

Het album begint nogal traditioneel, maar dat blijft niet duren. Al snel beginnen de Oosterse invloeden de muziek binnen te sijpelen, en dat blijft zo voor de rest van het album, met titels als 'Zarafa', Coltrane's 'India', Shorters 'Indian Song', 'Mantra #5' en 'Indonesia'. Ook twee songs van Rollins zelf worden gecoverd.

De cd blijft ook geen triobezetting hebben. Dewey Redman zelf speelde nog twee songs in voor zijn overlijden in september vorig jaar, en ook Joe Lovano en Chris Cheek doen mee. De bassen worden voorzien door Larry Grenadier, Reuben Rogers, Christian McBride en de drums door Ali Jackson, Brian Blade en Eric Harland, zowat de top van je vandaag te horen kan krijgen.

Een knappe cd, met prima muzikanten en hecht samenspel, maar om echt aangrijpend te zijn had er toch iets meer risico genomen mogen worden.

(Stef Gijssels, 25.10.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.