Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Chet Baker - 'Indian Summer' (Nederlands Jazz Archief, 2007)
Opname: 1955

Er staat ons, te oordelen aan de hoestekst bij deze release, nog veel meer moois te wachten: opnamen uit de roemruchte Concertgebouwoptredens in de jaren vijftig en zestig, opgediept uit stoffige magazijnen door de niet aflatende research van het Nederlands Jazzarchief.

De eerste worp bevat opnamen van het kwartet van trompettist Chet Baker, gemaakt in Amsterdam op 17 september 1955, aangevuld met stukjes van het concert van een dag later in het Scheveningse Kurhaus. Baker bracht pianist Dick Twardzik, bassist Jimmy Bond en Peter Littman mee, en de vier speelden de sterren van de hemel. Dit heet 'cool jazz', maar het swingt hier en daar onbedaarlijk.

De beide concerten vertonen maar twee doublures qua repertoire, en de opnamen (op privé taperecorders) zijn onverwacht gaaf en helder. Het stukje 'My Funny Valentine' houdt ineens op (het bandje van Lou van Rees was zeker ineens op), dat is jammer, maar de zang van Baker in 'Someone To Watch Over Me' maakt dat meer dan goed. Leuk, qua tijdsbeeld, dat Chets aankondigingen zijn meegenomen.

Deze recensie was eerder te lezen in HVT Magazine.

(Anoniem, 6.10.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.