Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Tineke Postma - 'A Journey That Matters' (Foreign Media Jazz, 2007)

Prettig dat producer Harry Velleman weer actief is (na het overlijden van directeur Job Zomer stopte Munich Records met het zelf opnemen van jazz). Zijn eerste cd bij het nieuwe label Foreign Media Jazz betreft het nieuwe album van saxofoniste Tineke Postma, die hij bij Munich ook al enkele malen opnam.

Met een interessant gezelschap (onder wie de pianisten Rob van Bavel, Marc van Roon en Randal Corsen, bassist Frans van der Hoeven, slagwerkster Terri Lyne Carrington, gitarist Edoardo Righini en fluitist Bart Platteau) speelt ze een programma van afwisselend sfeervolle, gedreven en felle eigentijdse jazz, met een belangrijke rol voor het (soms wat drukke) drummen van Lyne Carrington.

De band staat als een huis, steunend op Postma's inventieve eigen stukken (een achttal, naast drie uit het Ellington-repertoire) en haar arrangementen (drie zijn van de hand van Johan Plomp). De lenige Postma bewijst andermaal dat ze een van de belangwekkendste nieuwe stemmen is van de Nederlandse jazz, zowel op altsaxofoon als op de sopraanvariant (en deze keer soms zelfs op tenor).

Deze recensie was eerder te lezen in HVT Magazine.

(Anoniem, 26.9.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.