Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


North Sea Jazz

North Sea Jazz impressies: Kim Hoorweg
zaterdag 14 juli 2007, Ahoy, Rotterdam

Goed, Carlos Sarduy, trompettist van de Spaanse drum 'n flamencogroep Ojos de Brujo, gaf ik zo op het oog krap-aan tien jaar, maar vocaliste Kim Hoorweg (14) schijnt de jongste artiest van het festival te zijn geweest. In de voorpubliciteit was daar het nodige over te doen. Wat moet zo'n meiske nou met volwassen liefdesliedjes? Wat heeft zo'n schaap nou helemaal meegemaakt?

Tijdens haar sprankelende optreden ging de zangeres daar op humoristische wijze op in. Ze had wat van de kritiek opgestoken, zei ze, en ging dus maar een liedeke zingen dat meer bij haar leeftijd paste: 'Klap Eens In Je Handjes'. Waarop ze losbarstte in een swingend 'Clap Your Hands And Sing Hallelujah!'

Ella Fitzgerald is kennelijk het grote voorbeeld voor Hoorweg, al kon je haar niet op na-aperij betrappen. Haar openingsnummer, een gescat 'Rockin’ In Rhythm', had ze van Ella geleend, vertelde ze, vandaar dat haar versie van het daaropvolgende 'It Don’t Mean A Thing (If It Ain’t Got That Swing)' van een eigen tekst was voorzien. 'Oh, Lady Be Good' was eveneens een ode aan haar idool ("Ella be good to me"), maar een song als 'Willow Weep For Me' was inderdaad nog een maatje te groot. In 'Caravan' zong ze verrassende en leuke harmonische lijntjes met haar blazers.

Kim Hoorweg is gezegend met humor, intellect en een fraaie hesige stem in het hoog en het midden. Ze komt zelfverzekerd over zonder dat het irritant wordt en schrijft samen met vader Erwin Hoorweg, de pianist, eigen liedjes. En ze zingt ook nog eens consequent de verses, de prologen van de songs. Het moet wel heel raar lopen wanneer we daar binnenkort geen U tegen gaan zeggen.

(Eddy Determeyer, 2.8.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.