Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Léah Kline – 'Juzz Flirtin' (Theatrics Productions, 2007)

De van herkomst Amerikaanse Léah Kline is een veel optredende en lesgevende artieste, al heeft zij nog niet zo vaak opgetreden op de grote toonaangevende podia. Zij woont sinds 2000 in Amsterdam en heeft haar sporen verdiend met optredens met zang, dans, theater en cabaret in veel Europese landen, Azië, Canada en de Verenigde Staten. Vooral haar originele benadering van de songs wordt door collega-recensenten erg gewaardeerd.

'Juzz Flirtin' heet haar nieuwste album, het resultaat van een vruchtbare samenwerking met pianist/componist Dirk Balthaus, die alle composities voor zijn rekening nam. Naast Kline en Balthaus zijn ook contrabassist Cord Heineking, drummer Sebastiaan Kaptein en percussionist Yutchi Cordoba van de partij.

Het resultaat mag er zijn: een verrassend album, met veel verschillende klankkleuren en stemmingen, dat de luisteraar kennis laat maken met een soort kettingreactie die tussen Kline en Balthaus is ontstaan en overgaat in een synergetisch geheel, een hecht team. Léah Kline vertolkt de lyrics intens en heeft een soepele zangtechniek. Ze wist prachtige teksten toe te voegen aan de elf composities die Dirk Balthaus speciaal voor dit album heeft gecomponeerd.

Echt een plaat die de luisteraar zal blijven boeien. Eentje om vaak uit de platenkast tevoorschijn te halen.

Beluister enkele tracks van dit album door op de
website van Léah Kline 'Muziek' aan te klikken.

(Rolf Polak, 12.7.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.