Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Joost Swart Tetra - 'Garnwerd Suite' (Tetra Records, 2006)

Deze fraaie opname is opgenomen in de middeleeuwse kerk van Garnwerd, een dorp op het platteland van Groningen, tijdens de vermaarde Zomerjazz Fietstour 2006. Het kwartet bestaat uit Tom Beek (saxen), Christiaan van Hemert (bandoneon en viool), Joost Swart (piano) en Jeroen Vierdag (bas). Het Tetra kwartet speelt een mix van klassiek, jazz en tango. De composities zijn merendeels van Joost Swart. En het kerkje was voor dit kwartet en hun repertoire een ideale biotoop. Er wordt met grote toewijding en intens gemusiceerd en Swarts spel verraadt muzikaliteit en fijnzinnigheid met oor voor detailering.

In alles doorklinkt bij Swart dat hij geworteld is in de klassieke muziek. Dat is goed hoorbaar in de Garnwerd Suite. In het weemoedige 'More Than A Song' tonen Tom Beek en Christiaan van Hemert op bandoneon hun lyrische kant. Jeroen Vierdag presteert het wederom om een cd lang voortreffelijk te bassen en we mogen hem wel dankbaar zijn voor zijn suggestie om dit concert op cd uit te brengen.

Al zou Joost Swart nooit meer een cd maken - wat overigens niet te verwachten is - dan heeft hij met dit schijfje, dat een grote bekendheid verdient, zijn naam in hoofdletters geschreven.

Het geluidsbeeld is van dermate hoge kwaliteit dat Henk Mekking, Tijmen Zinkhaan en Darius van Helfteren als verantwoordelijken niet onvermeld mogen blijven.

(Cees van de Ven, 9.7.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.