Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Heleen Schuttevaêr - 'Club Jazz' (Maxanter, 2007)

'Binnengekomen met stip', deze debuut cd van Heleen Schuttevaêr. Onbegrijpelijk dat ik haar naam al niet veel eerder heb horen gonzen. Want al sinds 2002 treedt zij eens per maand met gasten op in Cultureel Centrum 't Hoogt in haar woonplaats Utrecht. Met deze cd plaatst ze zich in een klap in het rijtje Nederlandse topvocalisten. Een aangename, prettige stem, perfecte intonatie, timing en frasering, je vindt het allemaal bij haar.

Maar er is meer. Alle tien composities, lyrics en arrangementen op deze cd zijn van haar hand. Bovendien speelt ze hier voortreffelijk piano in gezelschap van haar trio met Bart Tarenskeen (bas) en Wim de Vries (drums). Gasten zijn Deborah J. Carter in '
Wherever The Road May Lead', saxofonist Tom Beek en gitarist Ron Jackson op vijf tracks, trompettist Saskia Laroo op drie tracks en percussionist Martin Verdonk op zes tracks.

Schuttevaêr presenteert hier een droomdebuut-cd van grote klasse, met een compleet DNA-profiel van haar muzikale persoonlijkheid. Natuurlijk werd ook zij naar eigen zeggen gevormd door inspirators als Peggy Lee, Carmen McRae, pianist Monty Alexander en anderen, maar ze heeft een eigen, authentieke identiteit die je omarmt. Bij het beluisteren van haar cd valt op hoe snel je vertrouwd raakt met haar kwalitatieve composities die klinken alsof ze al jaren in het American Songbook staan.

'Club Jazz' klinkt als een kleurrijk en afwisselend boeket, met lekkere swingende, medium-tempo, ballads en latin jazz-stukken waar je een beter mens van wordt! De kwaliteit van haar gasten staat buiten kijf. Daarom tot besluit een citaat uit een van Heleens lyrics: 'What are you waiting for'? Deze cd, die zoveel positieve energie geeft, is immers een must voor iedereen die van vocale jazz houdt. Eentje ook die onbeperkt houdbaar zal blijken.
De cd is via haar website te bestellen.

Labels:

(Cees van de Ven, 17.6.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.