Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Boeiende muzikale vergezichten bij Cuong Vu
donderdag 10 mei 2007, 't Schuttershof, Middelburg

Cuong Vu - trompet / Chris Speed - klarinet, tenorsaxofoon / Stomu Takeishi - bas / Ted Poor - drums.

De in Saigon geboren 36-jarige Cuong Vu wordt gezien als innovator binnen een nieuwe generatie muzikanten. Hij speelde met Pat Metheny, Laurie Anderson, David Bowie en Dave Douglas, om er maar een paar te noemen. Op zesjarige leeftijd emigreerde hij met zijn muzikale ouders naar Seattle. Sinds 1994 is hij onderdeel gaan uitmaken van de New Yorkse jazzscene. Daar vond hij onder meer in de Knitting Factory zijn muzikale bakermat. Nu toert hij met zijn eigen band Scratch. Dit kwartet is eigenlijk het Cuong Vu Trio met als speciale gast Chris Speed.

Speed is ook geen onbekende in de New Yorkse jazzscene en goed bevriend met muziekmaker en trompettist Steve Bernstein (binnenkort in het Bimhuis). Speed wisselt regelmatig tussen klarinet (soms elektronisch bewerkt) en de tenorsaxofoon. Vooral Stomu Takeishi valt op door de wervelende partijen op zijn vijfsnarige elektrische bas en hij is duidelijk de bindende factor binnen het gezelschap. Hij verbindt schijnbaar intuïtief met zijn bijna lyrische basspel de muzikale uitstapjes van zijn collega's tot één geheel.

Naast enkele nieuwe nummers worden er nummers gespeeld van de cd 'It’s Mostly Residual'. Een nummer als 'Chitter Chatter' begint bijna als een verzameling losse klanken waarin steeds meer structuur komt, om te eindigen als een strakke compositie. Cuong Vu geeft soms met één hand aan de trompet en één aan de elektronica vorm en kleur aan zijn muziekstukken. Hij laat daarbij vele wisselende muzikale boeiende landschappen aan het oor voorbij trekken.

Klik
hier voor een fotoverslag.

(Eddy Westveer, 20.5.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.