Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Soo Cho heeft ambitie
zondag 1 april 2007, Wilou's Basement, Veldhoven

Regelmatig is ze te vinden op Nederlandse podia, maar ook in België heeft zij zich in korte tijd naar een goede reputatie gespeeld: pianiste Soo Cho. Met zorg zoekt ze bij haar trio steeds díe gastspelers uit, waarmee ze een muzikaal avontuur wenst aan te gaan en die haar muzikale portfolio kunnen verrijken, zoals Ruud Breuls, Jasper Blom, John Ruocco, Ben Sluijs, Eric Vloeimans, Ed Verhoeff en Bert Boeren. Zo ook vanmiddag. Bassist Sven Happel verving de in het buitenland verblijvende Daniel Lottersberger. Eerder speelde zij al eens succesvol met Angelo Verploegen (bugel) in het Bimhuis en sinds die tijd is hij regelmatig haar gewaardeerde gast.

In sommige van haar composities hoorde je zelfs Verploegens hand, zoals in 'Dreamer' en 'Song For Both', stukken die zo op het repertoire kunnen van het Amsterdam Jazz Trio van Verhoeff, Verploegen en Van der Westen. Maar er waren ook zeer oorspronkelijke en aansprekende composities, zoals 'New Chapter', die bijval kregen. Cho bewees dit concert haar creativiteit, compositorisch en qua spel met haar fraaie toucher, alsook met haar meer percussieve aanslag en haar niet aflatende gevoel voor melodie. 'Empty Carrousel' was een autobiografische original in mineur met zeggingskracht, waarbij iedereen zijn eigen beelden kon vinden. Het gespeelde repertoire was melodieuze jazz anno nu.

Drummer Soto Ntouvas speelde op jonge leeftijd al in rock- en metalbands in Griekenland en dat verklaarde zijn stevige en duidelijke aanpak. Sven Happel wist zich uitstekend te redden en baste overtuigend, als ware hij een vaste waarde in Cho's trio. Net als Angelo Verploegen overigens, die ook in dit kader weer zo vanzelfsprekend stabiel speelde dat je het maar gewoon gaat vinden.

Vermeldenswaard is nog de introverte uitvoering van 'Prayer', een hemelse compositie, dito solo vertolkt door Soo Cho, die blijk gaf van een groot inlevingsvermogen en deze meditatie een bijzondere lading gaf. De eerste en prettige kennismaking met deze ambitieuze pianiste, waarvan we beslist nog gaan horen, is iedereen goed bevallen.

Klik hier voor een fotoverslag van dit concert.

(Cees van de Ven, 12.4.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.