Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuw trio, vertrouwd gezicht
Kenny Werner Trio, zaterdag 7 april 2007, Porgy en Bess, Terneuzen

Het schema voor drie dagen: donderdagavond met Toots Thielemans in Terneuzen, vrijdag met zijn trio in Le New Morning in Parijs (Bose Blue Note Records Festival), zaterdagmiddag Masterclass in Porgy en Bess, zaterdagavond met trio in Porgy en Bess en zondag via Brussel weer naar New York. Het is me niet eerder overkomen om in één week Kenny Werner twee keer te zien en horen spelen. Maar het genoegen is helemaal aan mijn kant. Helaas heb ik zijn openbare masterclass niet mee kunnen maken. Die masterclass is eigenlijk meer een algemene levensles, gebaseerd op zijn filosofische lesmethode 'Living Effortless Mastery' en toepasbaar voor vele disciplines. Laat angsten en doelstellingen los en verlies je in je instrument, dat is zo'n beetje het uitgangspunt.

Kenny Werner heeft al meer fameuze trio's gehad; onder anderen met Marc Johnson en Joey Baron, en meer recentelijk met Johannes Weidenmüller en Ari Hoenig. Nu speelt hij met een nieuw trio met de 36-jarige Oostenrijkse Hans Glawischnig op bas. Deze speelt ook mee op zijn nieuwe cd 'Lawn Chair Society' (Blue Note). De nieuwe drummer van het trio is Dan Weiss, die onlangs met Hoenig een cd opnam. Hij musiceert met een enorme beheersing en dynamiek op de drums, en zwerft samen met Werner rond in de composities. Zo bespeelt hij tijdens het prachtig uitgevoerde Horace Silver-stuk 'Peace' de cymbals op vreedzame wijze met messen.

Het trio opent de eerste set met 'If I Should Lose You' (...the stars would fall from the skies) met zonder twijfel Kenny's vorig jaar overleden dochter Katheryn in gedachten. Gedurende het boeiende concert merk je dat de muzikanten vrij en los rondbewegen in de composities, alsof ze al jaren samenspelen. De pianist sluit de laatste set af met zijn lyrische, Ahmad Jahmal-achtige compositie 'Luv'.

Klik
hier voor een fotoverslag.

(Eddy Westveer, 17.4.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.