Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Rik Mol - 'What’s On Tonight' (eigen beheer, 2007)

Hij is de meest veelbelovende trompettist van de jonge generatie. Creatief en trefzeker is zijn spel. Hij beschikt over veel technische bagage en heeft een brede muzikale belangstelling. Met dit cd-debuut toont hij een nieuw aspect van zijn veelzijdig talent en laat hij onomwonden horen what's on tonight. Frisse eigentijdse, hippe composities die velen zullen aanspreken. Een geslaagd amalgaam van hardbop, funk en hiphop. Vertolkt door niet de minsten: Ben van den Dungen (sopraan- & tenorsax), Rob van Bavel (Fender Rhodes, piano), Jeroen Vierdag (bas & basgitaar), Joost Patocka (drums), Wiboud Burkens (keyboards), Ed Verhoeff (gitaar), Claus Tofft (percussie) en een strijkkwartet.

Rik Mol heeft met deze cd een origineel en persoonlijk werkstuk afgeleverd. Hij maakt knap gebruik van elektronische geluidsmanipulaties en nam zelf ook de productie voor zijn rekening. Ondanks zijn jeugd klinkt Mol volwassen en gerijpt. Je hoort levenswijsheid in het trage 'Without Goodbye', een compositie die hij opdroeg aan zijn overleden moeder. Maar er zijn ook vrolijke en aanstekende catchy nummers, zoals 'Shoulders Down' of 'Stay On It'.

De wijze waarop hij zichzelf in het totale geluidsbeeld heeft geplaatst is kenmerkend voor zijn bescheidenheid, maar maakt je als luisteraar wel extra attent op zijn verbluffende spel. Regelmatig maakt hij gebruik van de harmonmute, een weerbarstige demper die hij moeiteloos temt, en zijn toon op flugelhorn klinkt als zalf. Het doet goed om ook weer eens te kunnen luisteren naar het sublieme spel van Ben van den Dungen. 'What’s On Tonight' is een eigentijdse, oorspronkelijke debuut cd en is vooralsnog alleen via de
website van Rik Mol verkrijgbaar.

(Cees van de Ven, 3.3.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...






Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.