Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Jean-Louis Rassinfosse & Jean-Philippe Collard-Neven - 'Regency’s Nights' (Fuga Libera, 2006)
Opname: 2005

Dit is aan de ene kant een ideaal geluidsdecor voor een sfeervolle avond bij de open haard, met een goed glas wijn. Maar aan de andere kant is het ook fantastische muziek, zonde om te verstoren met geknetter van houtblokken, getinkel van glaswerk en romantische conversatie. Daar zijn deze duetten van de Belgische musici Jean-Louis Rassinfosse (bas) en Jean-Philippe Collard-Neven (piano) gewoon te goed voor.

Collard schreef zelf vier van de tien stukken, andere komen van zeer verschillende bronnen (Gismonti, Morricone, Rodgers-Hart). Ze worden (bijna allemaal) gespeeld in een ingetogen ballad-tempo, waarbij bas en piano elkaar in groot wederzijds respect afwisselen in het vertolken van de hoofdrol. Sfeermuziek, jawel, maar van superieur niveau en sublieme elegantie.

Ronduit indrukwekkend is het weemoedige 'Song For My Father' van Collard, waarin alle genoemde elementen samenvallen; het bevat tevens een prachtige dubbeltempo bassolo van Rassinfosse, ondersteund door schitterend akkoordenwerk.

Deze recensie werd eerder gepubliceerd in HVT Magazine.

(Anoniem, 2.3.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.