Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vernieuwende benadering bij Yanninck Peeters Trio
vrijdag 9 februari, Jazzzolder, Mechelen

Geen bop, cool of swing, maar drie jonge mensen op zoek naar hún ding in het universum van de jazz: het Yannick Peeters Trio.

Geen melodieuze sax, maar staccato, hortend, enkelvoudige noten, in herhaling, als dreunen, soms als kreten, om dan weer plots over te gaan in vingervlugge eigenzinnige solo's: Fredrik Hamsä. Complexe stevige drum, immer aanwezig, duiveltje doet al, drager van deze constructie: Joel Wästberg, duidelijk vaste kompaan en bloedsbroeder van Fredrik. En daar overheen en tussendoor de zalvende handen en melodieuze baslijnen van Yannick Peeters, met vrouwelijke touché en zachte aanpak in schril contrast met de twee heren die krachtig en wild om zich heen slaan, baslijnen zacht als spinrag.

Het trio kende zijn ontstaan in het najaar van 2004, toen Peeters een paar maanden aan Musikhogskolan in Göteborg studeerde. Haar afstudeerproject in juni 2005 werd de bekroning van hun samenwerking en sindsdien trachten ze af en toe nog eens samen te spelen. Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen composities. Een, op het eerste zicht, verwarrende kennismaking met een nieuw geluid, een vernieuwende benadering. De dingen moeten nu eenmaal niet stilstaan en het zoeken op zich is een menselijke behoefte die nooit eindigen moet.

(Luque Derkinderen, 18.2.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.