Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Trio Nuevo - 'Jazz Meets Tango' (Soundroots, 2007)
Opname: 2006

Oude bekenden uit de jazz vormen samen het nieuwe Trio Nuevo. Tenorsaxofonist Dick de Graaf, accordeonist Hans Sparla en violist Michael Gustorf spelen al twintig jaar samen in het Dick de Graaf Septet (al was Sparla daarin vooral op trombone te horen). De nieuwe combinatie maakt zich sterk voor wat De Graaf zelf 'bedreigde muzieksoorten' noemt: jazz dus, en in iets mindere mate - wat die bedreiging betreft - tango.

De combinatie van jazz en tango is niet nieuw: in de jaren zeventig werkten baritonsaxofonist Gerry Mulligan en bandoneonspeler/componist Astor Piazzolla al spraakmakend samen in het project Tango Nuevo. De naam van het nieuwe bandje van De Graaf (met in vier stukken gastoptreden van zangeres Sandra Coelers) verwijst er ook een beetje naar. De toevoeging van de virtuoze viool van Gustorf geeft wel een extra lading aan de hedendaagse versie.

Het is aardig te horen hoe deze drie instrumentalisten vrijmoedig met de twee samenstellende componenten omgaan, en interessante, soms tegendraadse kleuren kiezen, beurtelings de hoofdrol en de bijrol spelend. Ze spelen eigen stukken, maar ook bewerkingen van Argentijnse meesters (Piazzolla, Gardel, Ferrer).

Deze recensie werd eerder gepubliceerd in HVT Magazine.

(Anoniem, 16.2.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.