Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Alvin Fielder Trio - 'A Measure Of Vision' (Clean Feed, 2007)

Alvin Fielder is jazzdrummer en apotheker en een van de stichtende leden van de Association of the Advancement for Creative Musicians in Chicago, voorwaar een ongewone combinatie. 'A Measure Of Vision' wordt verder gedragen door Chris Parker op piano, Dennis Gonzalez op trompet, en de zonen van deze laatste draven op als gastmuzikanten: Stefan op vibrafoon, Aaron op bas.

De eerste twee nummers zijn redelijk introspectief en door de bezetting - maar ook door de toon van Gonzalez - doen ze ook denken aan Tomasz Stanko. Dat verandert echter met 'Camel', het derde stuk, waar de bas van Aaron de toon verandert en het geheel een stuk expansiever wordt, met prachtige solo's van vader Gonzalez, Chris Parker, Aaron Gonzalez en Alvin Fielder, allen netjes op een rijtje. Het laatste nummer 'The Cecil Taylor-Sunny Murray Dancing Lesson' is een plezier. Fielder is sterk, een economisch drummer die wel zijn accenten heel precies legt. De revelatie van dit album is echter de mij onbekende pianist Chris Parker, die deze cd een stuk boven de middelmaat tilt.

Muzikaal wil het album het oude met het nieuwe verzoenen, en ook de titels duiden op een dicht-de-generatiekloof: 'Your Sons And Daughters Shall Prophesy', 'Your Young Men Shall See Visions', 'Your Old Men Shall Dream Dreams'. Whatever the bullshit, deze heren weten wat muziek maken is: ze citeren uit het standards songbook, maar brengen het bij momenten naar een hoog niveau van abstractie, de genres vermengend.

(Stef Gijssels, 14.2.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.