Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Van Lier/Nieuwerf/Ouwehand - 'Live At The Tor' (Maxanter Records, 2006)

Het idee voor deze combinatie van trombone, gitaar en bas, gespeeld door Bart van Lier, Peter Nieuwerf en Ruud Ouwehand, dateert van 1991. Peter Huijts, programmeur van de Enschede jazzclub De Tor, bracht de drie samen in deze setting, en het was meteen een succes. In de afgelopen vijftien jaar hebben ze met enige regelmaat samengespeeld, maar tot een cd kwam het nooit. Tot nu.

Huijts heeft dat net niet meer meegemaakt: hij overleed in de zomer van 2005. Vandaar dat het album aan hem is opgedragen. Een hoogst aangenaam concept, dit samenspel van deze drie ervaren muzikanten. Ze maken een soort kamerjazz, muziek die volstrekt helder en logisch is, op basis van de bebop, maar met een prettig soort intimiteit.

Overigens zonder dat de dynamiek daaronder lijdt: het swingt hier en daar stevig. Van Lier, een fantastische trombonist, speelt (al dan niet met plunger) de sterren van de hemel, Nieuwerf levert tegenspel en harmonische ondergrond, Ouwehand is een solide basis. Raar eigenlijk dat het vijftien jaar moest duren voordat het tot een cd kwam.

Deze recensie werd eerder gepubliceerd in HVT Magazine.

Meer weten?
 • Een interview met Bart van Lier door Eddy Determeyer.

  (Anoniem, 22.1.07) - - [naar boven]


  Lees verder in het archief...


 • Menupagina's:

  Redactieadres:

  Hoekstraat 1 B17
  3910 Neerpelt
  Belgiƫ
  (0032) 11747180
  (0032) 498788554

  Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
  Mail de redactie.