Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
The Amstel Octet & Chet Baker - 'Hazy Hugs' (Challenge, 2006)
Opname: 1985

Trompettist Chet Baker was een rusteloos mens, speelde zelden lang met dezelfde musici, reisde veel en graag en lang over de wereld. Nederland speelde wel (los van het gegeven dat hij daar tragisch aan zijn einde kwam) een centrale rol voor hem. Hij speelde graag met Nederlandse musici, verbleef hier ook veel.

In 1985 reed hij op één dag heen en terug van Luik naar Loenen aan de Vecht om mee te spelen in een opname van het Amstel Octet, een formatie die met vijf blazers (Edu Ninck Blok op trompet, Evert Hekkema op baritonhoorn, Kees van Lier op altsax, Dick de Graaf op tenorsax, Jan Vennik op baritonsax) en een ritmegroep (Ben van den Brink op piano, Hein van de Geyn op bas, John Engels op drums) veelal uitgearrangeerde bebop-composities speelde.

De link was zijn vriendschap met Hekkema. De sessie leverde zes stukken op. Van de vier met Baker kende hij er maar één van tevoren ('Shifting Down' van Kenny Dorham), maar ook in de andere nummers speelt hij met zekerheid en autoriteit. De cd-heruitgave biedt behalve de zes tracks van de elpee van toen ook alternatieve takes van de stukken met Baker.

Deze recensie werd eerder gepubliceerd in HVT Magazine.

(Anoniem, 31.1.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.