Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Swingin' Fireballs - 'In The Mood For Christmas' (MONS Records, 2005) ***½

Een kerst-cd is niet het eerste waar de jazzliefhebber naar uitziet misschien. Maar deze dubbelaar is het waard. Voor deze schijfjes hoeft een jazzcat zich niet te schamen om ze in zijn speler te laten glijden. De musici van de Duitse band Swingin' Fireballs, spelen meerdere instrumenten op niveau! Het is dan ook niet verwonderlijk dat Greetje Kauffeld graag gehoor gaf aan een uitnodiging tot medewerking.

Tussen de zoetgevooisde soortgenoten laten deze Fireballs horen hoe het ook kan. De kerstballen swingen de boom uit en het engelenhaar gaat er spontaan van krullen! Alle arrangementen zijn van pianist Joachim Refardt. Ze klinken fris, orgineel en pittig. Big band-swing, ballads, rock 'n roll, latin en gospel: het komt allemaal voorbij. Soms hoor je de drive van Louis Prima en Keely Smith uit de vijftiger jaren.

Er wordt compact en messcherp gemusiceerd. De instrumentalisten zijn klasse. Een voor-waarde bij deze zeker niet eenvoudige arrangementen. De vocalen komen voor rekening van Greetje Kauffeld en André Rabini, wiens stem verwantschap heeft met die van Harry Connick jr. La Kauffeld is magnifiek bij stem en een meerwaarde van betekenis. Een feest-cd die zeker beide kerstdagen stand-by in de speler kan blijven.

(Cees van de Ven, 23.12.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.