Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
George Robert – 'Wingspan' (Blue Note, 2006)

Je komt er niet zo snel op te bedenken dat ook in Zwitserland jazz wordt gespeeld. Oké, George Gruntz en Mathias Ruegg, maar dat is het dan wel zo'n beetje. Momenteel is de in 1960 in Genève geboren alt- en sopraansaxofonist annex klarinettist George Robert een belofte. Vandaar dat Blue Note niet heeft geaarzeld het album 'Wingspan' te realiseren.

Robert, die het vak geleerd heeft op het Conservatoire Populaire de Musique in Genève en - na zijn vertrek naar Boston (VS) - bij de vermaarde saxofoondocent Joseph Viola, formeerde in 1987 met trompettist Tom Harrell een succesvol kwintet. Hij speelde met topmusici als Phil Woods, Joe Lovano, Hank Jones, Bud Shank en Lew Tabackin. Met deze sessie levert Robert een uiterst melodieuze, rimpelloze en zeer nette (een beetje aange-harkt, dus Zwitsers) plaat af.

Roberts geluid op de alt is strak, helder en iets aan de scherpe kant. Zijn improvisaties zijn niet spectaculair maar wel zeer kundig. Pianist Thierry Lang is in zijn soli avontuur-lijker dan de leider van het kwartet. Dat neem niet weg dat dit album, behalve uiterst vakkundig gemaakt, een stevige portie peper ontbeert.

(Jacques Los, 16.12.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.