Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Evan Stone - 'Sticks & Stone Vol. 1' (Red Jazz, 2006) ***½

Dit is een plaat waarbij je de indruk krijgt dat je erbij bent. Het jazzclubgevoel komt over je, vooral als je de geluidssterkte van de stereo-installatie iets opschroeft.

Op 16 juni van dit jaar werd in de City Sun Studio dit album 'Sticks & Stone Vol.1' opge-nomen door een wisselende groep musici onder leiding van drummer Evan Stone. Vandaar de titel natuurlijk. Of er nog een vervolg komt op dit album laat zich raden, want dit volume 1 is dit jaar uitgekomen. Evan Stone schijnt er gevoel voor te hebben om een goede band samen te stellen, want op dit album - het eerste dat hij voor dit Red Jazz-label heeft opgenomen - is hij naast bandleider en co-producer ook de man die zijn on-miskenbare muzikale drumstijl tentoon weet te spreiden in een negental stukken. Samen met fijne collega's die allen uit Los Angeles/Orange County komen: Matt Otto (tenorsax), Josh Nelson (piano), David Miller (bas), Steve Cotter (gitaar), Tony Guerrero (trompet), Joe Bagg (Hammond B3) en Sara Gazarek (vocaal).

'Sticks & Stone' biedt een mix van jazzstandards en spiksplinternieuwe nummers, die de echte jazzfan, maar ook de casual luisteraar zullen bevallen. Het inventieve drumspel van Evan Stone houdt in de meeste nummers een dragende rol in, die rekening houdt met het karakter van de song. De lat lijkt behoorlijk hoog te worden gelegd in Billy Strayhorns 'Isfahan' en Dexter Gordons 'Cheesecake'. In laatstgenoemd nummer is heerlijk stuwend werk van Hammondspeler Bagg te horen en toont gitarist Cotter zijn vakmanschap in een prachtige solopartij. Maar ook in 'KCAMS', een van de twee creaties van saxofonist Matt Otto op deze plaat, worden de pannen van de daken af gespeeld.

De vocale bijdrage van Sara Gazarek in 'Moonlight In Vermont' had echter achterwege moeten worden gelaten. Zij voegt niets toe aan deze plaat, sterker nog: ze verstoort met haar zang en met dit nummer juist de harmonische opzet van dit album.

(Rolf Polak, 15.10.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.