Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Manu Katché - 'Neighbourhood' (ECM, 2005) ****

Drummer Manu Katché droeg dit album op aan een landgenoot: wijlen pianist Michel Petrucciani. Sinds Katché zich heeft losgemaakt van de sterren waarmee hij werkte, zo-als Sting, Peter Gabriel en Dire Straits, en zich als jazzmusicus is gaan profileren werden zijn talenten nog duidelijker. Op deze cd horen we uitstekende eigen composities. Ver-tolkt door een kwintet met zwaargewichten: Thomasz Stanko (trompet), Jan Gabarek (tenorsax), Marcin Wasilewski (piano) en Slawomir Kwikiewicz (bas).

Het spel van Stanko is betoverend, introvert en broos. Nagenoeg alle stukken hebben een latin feel. 'Take Off And Land' is een in het oor springend heerlijk levendig stuk met een aanstekende energie. Pianist Wasilewski's spel is ronduit bekoorlijk. Hij is een snel rijzende ster op zijn instrument, zoveel wordt hier wel duidelijk. De inbreng van Stanko
en Garbarek lijkt misschien beperkt, maar hun improvisaties zijn spraakmakend. Manu Katchés veelzijdige drumwerk getuigt van een persoonlijkheid op zijn instrument; schijn-baar moeiteloos put hij uit een grote polyritmische bagage.

'Neighbourhood' is een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze aimabele, uitstekende en succesvolle drummer/componist.

Manu Katché Neighbourhood treedt aanstaande zondag op tijdens het ECM Dinant Jazz Nights Festival. Aanvang 19.00 uur in het Cultureel Centrum aan de Rue Grande 37.

Meer zien?
 • Ons fotoverslag van het optreden van Manu Katché Neighbourhood tijdens North Sea Jazz 2006.

  (Cees van de Ven, 30.9.06) - - [naar boven]


  Lees verder in het archief...


 • Menupagina's:

  Redactieadres:

  Hoekstraat 1 B17
  3910 Neerpelt
  België
  (0032) 11747180
  (0032) 498788554

  Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
  Mail de redactie.