Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Frank Woeste - 'Mind At Play' (Challenge, 2005)

De Duitse jazzmusicus Frank Woeste (1975) is in eerste instantie opgeleid tot klassiek pianist, en dat is te horen aan zijn glanzende techniek en zijn onberispelijke aanslag. Maar tijdens een stage in Amerika ontdekte hij dat zijn hart toch meer naar jazz trok.
Hij studeerde terug in Duitsland en later in Parijs aan verschillende conservatoria in de jazzafdeling, en schreef zich in voor concoursen en competities over heel Europa, waar hij heel wat ereplaatsen bijeensprokkelde. Hij heeft zich inmiddels permanent in Parijs gevestigd, en is hier op zijn cd-debuut als leider te horen in het aloude trioformat met twee Franse collega's: bassist Mathias Allemane en Matthieu Chazarenc.

Het programma omvat tien stukken: twee standards ('How Deep Is The Ocean' van Irving Berlin en 'Daydream' van Billy Strayhorn) en acht eigen composities. Levendige muziek, die zich niet gemakkelijk laat klassificeren; veel wisselingen in sfeer en tempo, van prelu-derend tot fel swingend. Rode draad is Woestes gevoel voor mooie klankkleur, die hier en daar even geweld wordt aan gedaan als hij een onbedwingbare neiging heeft ook even de (elektrische) Fender Rhodes piano bij de handelingen te betrekken.

Deze recensie verscheen eerder in HVT Magazine.

Meer weten?
 • Frank Woeste beantwoordt de tien vragen van Take Ten.

  Labels:

  (René de Cocq, 14.9.06) - - [naar boven]


  Lees verder in het archief...


 • Menupagina's:

  Redactieadres:

  Hoekstraat 1 B17
  3910 Neerpelt
  België
  (0032) 11747180
  (0032) 498788554

  Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
  Mail de redactie.