Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Susi Hyldgaard - 'Blush' (Enja, 2005) ***½

'Blush' draagt het jaarstempel 2005 op de cover, maar bereikte de redactie pas onlangs. Susi Hyldgaards meest recente album, haar vierde, staat in het teken van soberheid. De teksten, helder en verstaanbaar, zijn van haar hand – de catchy titelsong uitgezonderd, die werd geschreven door een ons onbekende Charlotte Garner.

De Deense zangeres beschikt over een aangename stem die zich uitstekend leent voor de crossover die ze produceert. Ze is zonder meer een uitstekende singer-songwriter. Op 'Blush' maakt ze gebruik van functionele, mooi gearrangeerde strijkers gelardeerd met een vleugje elektronica, een koortje (Susanne Carstensen, Manuele Laerke) en elektrische bas (Jannik Jensen). Spaarzaam opgesmukt met slagwerk (Steve Arguelles) creëert Hyldgaard een muzikaal spectrum dat heen en weer beweegt tussen lounge, pop en jazz. De muziek zit strak in het pak en staat ten dienste van de gymnastische stem van Susi Hyldgaard.

Als toemaatje bevat het album knappe remixen van 'Seeking' (DJ Opiate) en van het titelnummer (Matthew Herbert). Een heldere productie die we zonder blozen aanbevelen.

(Dirk De Gezelle, 19.6.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.