Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Bas van Lier 3 - 'How Does It Feel' (Maxanter Records, 2005) ***½

Deze groep, die Bas van Lier 3 als naam heeft, lijkt niet echt op het gebruikelijke jazztrio, ondanks het feit dat ook hier de bezetting uit piano, contrabas en drums bestaat. De manier van spelen van dit trio biedt alle leden voldoende ruimte om te excelleren. De pianist wordt gelukkig niet alleen maar 'onderdanig' begeleid door bas en drums, iets wat toch vaak het geval is. De soloruimte is goed gedoseerd, zodat er geen sprake is van egotripperij. Het feit dat alle drie musici jarenlange ervaring hebben opgedaan in zowel dienende als solistische rollen in zeer uiteenlopende groepen en muzieksoorten, heeft er mede toe geleid dat deze groep erg evenwichtig klinkende muziek tentoonspreidt, met een behoorlijke dosis soul erin.

Bas van Lier is een melodieus spelende pianist. Hij is ook bekend als begeleider van vocalisten en leidt de wekelijkse vrijdagavond jam session in Club Toomler in Amsterdam. Cyril Directie is naast jazzdrummer, een veel gevraagde slagwerker in de Nederlandse popscene. Contrabassist Eric Barkman is een musicus met een walking bass-stijl, dus met een erg vloeiende manier van spelen, met benadrukking van iedere tel.

Het leuke aan 'How Does It Feel' is voornamelijk de speelvreugde die van deze plaat afdruipt. Dat is ook het gevolg van de gepresenteerde muziekkeuze. Bijna alle negen tracks hebben een minimale lengte van ruim vier minuten, waardoor er sprake kan zijn van redelijk goed uitgewerkte solopartijen. De stukken zijn een afspiegeling van de voorkeur en achtergrond van de trioleden. Naast uitgesproken jazzstukken komen dan ook popsongs aan bod, die op een originele manier invulling krijgen.

(Rolf Polak, 11.3.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.