Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Andrea Mayer Quartet - 'A Tribute To Ella Fitzgerald' (Jazz4Ever, 2005) **½

Als je gefascineerd bent door een musicus, of vocaliste in dit geval, kun je dat op diverse manieren beleven en uitdragen. Je kunt in de kamer allemaal affiches van het betreffende idool ophangen of zo'n compleet mogelijke discografie proberen te verzamelen, een fanclub beginnen of juist een muzikaal eerbetoon proberen te realiseren.

Tot dat laatste heeft de uit Freiburg afkomstige zangeres Andrea Mayer besloten. Haar bewondering voor zangeres Ella Fitzgerald schijnt dan ook al sinds haar prille jeugd te bestaan. Als hommage aan deze grootse zangeres toog Mayer in 2005 naar de studio om het album 'A Tribute To Ella Fitzgerald' op te laten nemen. Begeleid wordt Andrea door een leuk swingend trio, met vermoedelijk allemaal uit Duitsland afkomstige musici: pianist Andy Herrmann, contrabassist German Klaiber en drummer Matthias Daneck.

Twaalf tracks bevat dit album en het zijn louter standards. Het klinkt allemaal erg braaf en ongetwijfeld doet iedereen zijn uiterste best, maar de luisteraar zal er niet erg warm of koud van worden. Fijn dat Ella Fitzgerald een eerbetoon krijgt, maar deze plaat lijkt het beste tot zijn recht te komen als achtergrondmuziek bij een, al dan niet door kaarslicht beschenen, soupeetje.

(Rolf Polak, 23.3.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.