Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Eric Vloeimans- 'Summersault'

Eric Vloeimans - 'Summersault' (Challenge, 2006) ****

Eric Vloeimans behoort met zijn mooie trompetklank tot één van Nederlands belangrijkste solisten op dit instrument. Samen met zijn Fugimundi Trio is dit album 'Summersault' uit-gebracht. Naast trompettist Eric Vloeimans bestaat dit trio uit gitarist Anton Goudsmit en pianist Harmen Fraanje.

Het album bevat tien stukken, waarvan er zes door Vloeimans gecomponeerd zijn. De sobere lay-out van de hoes met twee spelende kinderen op het strand met veel ruimte om zich heen, visualiseert ook de muziek op dit album, namelijk spelplezier en vooral ruimte!

Al in het openingsstuk lijkt het of je naar het spel luistert van drie schijnbaar individueel spelende musici, die echter toch één prachtig geheel vormen. Het spel van deze drie grote musici is goed bekend vanuit een vaak totaal andere setting. En in dit Fugimundi Trio lijkt het net of ingetogen en melodieus spelen hét motto is. De lengte van alle stukken biedt ruimschoots ruimte om de juiste snaar te raken en dat wordt bewust gecreëerd zónder begeleidende contrabas en drums. Vooral de muzikale expressie van Vloeimans en Fraanje vult elkaar op dit album erg goed aan en lijkt op een klassieke achtergrond gestoeld te zijn.

De composities worden met grote schoonheid en intensiteit gespeeld en de winnaar van de Boy Edgar Award 2001 Eric Vloeimans speelt op dit album opnieuw met zijn geheel eigen en aansprekende stijl. De luisteraar zal dit album, na meerdere malen verkend te hebben, echt gaan koesteren.

(Rolf Polak, 28.1.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.