Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
B&W Quintet - 'It’s About Time' (Maxanter, 2005) ****

Ik hoor een vette Hammond B3, een smeuïge bas, relaxte drums en puik blazerswerk op trompet en trombone. Die laatste twee worden bespeeld door respectievelijk Rob van de Wouw en Louk Boudesteijn, de B&W in de bandnaam. Het resultaat is een uurtje grooven en boppen op een plezierige cd.

Het spelplezier druipt met dikke klodders van dit vorig jaar opgenomen album. Van de Wouw en Boudesteijn zijn het helemaal eens. Dat blijkt niet alleen uit de titel van de openingstrack ('2 Horns, 1 Mind'), maar ook uit het samenspel en de opeenvolging van de afgeronde solo's. Arno Krijger op de Hammond sluit passend aan. Alles klopt, ook de transparante opnamen, de afwisseling tussen snelle nummers en bluesy slows en het feit dat alle composities van eigen hand zijn.

Echt spannend is het allemaal niet. De nostalgie van een afgestoft verleden voert de boventoon. Op haar website windt de band daar geen doekjes om door te verwijzen naar grote voorbeelden Woody Shaw en Steve Turre en de hardbop-traditie. Maar who cares? Pretentieloosheid is lang niet altijd een negatieve eigenschap.

De cd is ook als download verkrijgbaar. Klik
hier.

(Erno Mijland, 28.10.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.