Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Rita Reys - 'Beautiful Love'

Rita Reys - 'Beautiful Love' (Fieldwork Records, 2004) ****

Zij heeft met deze opname bewezen dat de tand des tijds nog geen vat heeft op haar stem. Die klinkt ronder, milder maar nog steeds vitaal en sprankelend. Ze kan het predi-caat Lady Jazz nog steeds met ere dragen! Rita Reys is en blijft one of a kind. Op dit album is ze in een uitstekende en stralende vorm. Ze heeft de eigenschap je met haar stem te verblijden, zoals bijvoorbeeld in 'You're My Everything'.

Voor deze cd heeft ze niet gekozen voor repertoire dat iedereen van haar eerdere opnamen kent, maar ze selecteerde met zorg en smaak interessant materiaal dat haar past als een handschoen. Haar uitstekende timing en frasering zijn genoegzaam bekend en nog steeds aanwezig. Swingende up-tempo stukken worden afgewisseld met lekker lui gezongen ballads als 'I Get Along Without You Very Well'. Rita Reys is nog steeds van bijzondere klasse en ongetwijfeld een voorbeeld, inspiratiebron en referentie voor veel Nederlandse jazzvocalisten van de jongere generatie.

Zoals het een Lady betaamt omringt zij zich met heren van stand! Peter Beets op piano, Martijn van Iterson op gitaar en Ruud Jacobs op contrabas. Need I say more? Ik dacht het niet. De opname is uitstekend. Een prachtig schijfje voor fans, liefhebbers en nieuws-gierigen die willen vernemen hoe een tachtigjarige
Lady Reys nog steeds weet te boeien. Het album is opgedragen aan Pim Jacobs, Rita's Beautiful Love!

(Cees van de Ven, 24.2.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.