Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Edwin Berg Trio en Jorg Kaaij - 'Heartland'

Edwin Berg Trio + Jorg Kaaij - 'Heartland' (Nuba Records, 2003) ***

Een Nederlandse pianist die met zijn orkest veel in Spanje speelt en songs schrijft met titels als 'Danish Blue', 'Café Barcelona' en 'Paris'... Europeser kan het bijna niet. En zo klinkt dit album dan ook: Europees. Edwin Berg speelt fris en positief; in zijn spel klinken elementen van klassiek (hoorde ik daar een citaatje van 'Für Elise'?). Zijn thema's zijn eenvoudig en toegankelijk.

Op dit album laat Berg zich begeleiden door Eric Surmenian op bas, Steve Altenberg op drums en Jorg Kaaij op saxen. De vier musici leverden allen compositorische bijdragen aan het album. 'Heartland' bevat voornamelijk laid back jazz, niet altijd even spannend, maar plezierig om naar te luisteren. Zo mag een nummer als 'Glory Days' er zeker zijn. Jammer is dat de opnamen niet overal even vlekkeloos zijn: zo zijn bijgeluiden van de bas soms hinderlijk aanwezig.

De platen van Berg waren tot nu toe slecht verkrijgbaar in Nederland. Door een nieuw contract met distributeur Baltic, moet dat tot het verleden behoren. Ook Bergs eerdere albums 'Debut: Live!' en 'Water' moeten nu in Nederlandse speciaalzaken te vinden zijn. Meer informatie over deze platen en het andere werk van Edwin Berg is te vinden op zijn
website.

Vanavond om 20.00 uur is de band live te beluisteren bij de Concertzender met opnamen van een concert in het Amsterdamse Bimhuis van 10 december 2003.

(Erno Mijland, 8.2.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.