Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Martin Verdonk - 'Old School New Sound'

Martin Verdonk - 'Old School New Sound' (Schoots Records, 2004) ***

Percussionist Martin Verdonk heeft een brede achtergrond in de muziek. Op zijn nieuwste album brengt hij met zeven muzikanten in wisselende samenstellingen elektrische jazz, waarin alle invloeden uit zijn muzikale carrière tot nu toe terug te horen zijn: hoekige funk, blues, jazzrock en latin. De plaat heeft een aanstekelijke, relaxte sfeer met vleugjes Santana (met wie Verdonk ooit optrad) en John Scofield (de losjes op het ritme geplaatste gitaar van Metropole Orkest-man Peter Tiehuis), de warme klanken van een Fender Rhodes, een stuwende ritmiek en mooie breaks die het geheel op spanning houden. De productie is transparant en uitgebalanceerd, maar de Fender Rhodes heeft een nogal overdreven stereo meegekregen. Beluisterd met hoofdtelefoon leidt dat tot lichte luisterdronkenschap. Het aantreden van timbalespeler Orestes Vilato (Santana) en drummer Walfredo Reyes Jr. (Steve Winwood) maakt het album extra interessant.

De tien nummers zijn allen gecomponeerd door Verdonk, toetsenman Randal Corsen en bassist Eric Calmes. Ze gaven hun werk soms wel erg suffige titels als 'New Morning Sunrise', 'Water in the Desert' en 'Sunny Little Island'. Laatstgenoemde is echter het enige nummer dat een 'eigen smoel' mist en daardoor wat langdradig aandoet. Verder is het een afwisselend geheel geworden: van de lichtvoetige 'Cha Cha For Katia' tot de swingende titeltrack.

Op 27 oktober presenteert Martin Verdonk zijn album in Nighttown, Rotterdam. Wie alvast fragmenten wil beluisteren, klikt
hier.

Henk van Kuijk en Arno van der Breggen zijn de winnaars van de twee exemplaren van dit album die Schoots Records en Draai om je oren medio oktober hebben verloot.

(Erno Mijland, 21.10.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.