Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Johan Clement - 'From This Moment On'

Johan Clement - 'From This Moment On' (
Baileo, 2002) ***

Een aangenaam muzikaal digestief! Toegankelijke, verstaanbare jazz. Een goed in het gehoor liggende, swingende, easy listening mainstream-cd en daar is niks mis mee, integendeel. De kwalificatie 'easy listening' zegt immers niets over kwaliteit en juist die is hier manifest aanwezig. Pianist Johan Clement speelt delicaat, verzorgd, met verfijnde nuances, een superbe toucher en groot vakmanschap. Via 'Both Sides Now' van Joni Mitchel komen we bij twee Clement-originals: 'V.S.O.P.' en 'Small Steps'. Pakkende stukken waarmee hij ook zijn compositorische kwaliteiten overtuigend presenteert.

Deze formatie kenmerkt zich door de hechtheid en de sprankelende blijheid die het uitstraalt. Vermakelijk klinkt de titelsong voor solopiano 'From This Moment On', een persiflage op cocktail jazz. Keyboard-overdubs als in 'On Green Dolphin Street' ervaar ik als overbodig en minder geslaagd, maar dat vind ik al snel.

Jeroen de Rijk levert bescheiden, subtiele, maar niet te versmaden smaakvolle percussiebijdragen. Eric Timmermans is in dit gezelschap perfect op zijn plaats met zijn zoevende, weldadige basgeluid en solide spel. Frits Landesbergen op slagwerk behoeft nauwelijks betoog. Niet voor niets toert hij momenteel met pianist Monty Alexander, die met waardering over hem sprak in het interview dat Jaap van der Voet met hem had voor deze site.

'From This Moment On' is een cd voor iedereen die een uitstekende muzikale verkwikking weet te waarderen. Voor de prima geluidskwaliteit tekende overigens Paul Pouwer van het jonge, aanstormende label Baileo.

(Cees van de Ven, 8.10.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.