Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Searing Quartet - 'Starling Hill'

Searing Quartet - 'Starling Hill' (Inbetweens Records, 2004) ****

Voor een reiziger in de jazz is het altijd leuk als zich een aangename stop in eigen land aandient. Daarom sta ik graag even stil bij het nieuwe, derde album van het in 1995 opgerichte Searing Quartet: een toegankelijke plaat met een stabiele klankkleur waarop charmante eenvoud - die ook terugkomt in het hoesontwerp - en positiviteit overheersen.

Pianist Egbert Derix en saxofonist Peter Hermesdorf klinken als vrienden die samen ontspannen de melodieuze mogelijkheden van hun instrumenten ontdekken. Met name Derix weet te boeien met zijn lyrisch, typisch Europees spel. Hij is dan ook gevormd aan het Conservatorium te Maastricht, toch een centrum van de Europese cultuur. In 'Ludi Lineage' doet hij denken aan de Belgische minimal music-vertegenwoordiger Wim Mertens, elders heeft zijn spel de golvende dynamiek van Italiaan Enrico Pieranunzi. Bassist Norbert Leurs en drummer/percussionist Sjoerd Rutten spreiden bekwaam het ritmisch bedje.

'Starling Hill' is zeker geen jazzplaat die het uiterste vergt van de luisteraar. De thema's liggen gemakkelijk in het gehoor en worden veel herhaald, wat de herkenbaarheid vergroot. Toch is het album afwisselend genoeg - ook door de subtiele accenten - om te blijven boeien.

Op zondag 3 oktober presenteert het kwartet de cd op Landgoed Roepaen in Ottersum. Meer informatie staat op de
website van het Searing Quartet.

(Erno Mijland, 13.9.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.